Ga naar de inhoud

Sesam Homebox

Over Sesam

Iedereen die regelmatig online shopt, kent het probleem. Telkens wachten op de bezorger of niet thuis zijn als hij komt. Het pakket wordt onbewaakt achtergelaten bij de deur, gaat naar de buren of naar een druk pakketpunt. 

Ooit wachtten onze voorouders geduldig op de postbode met die ene brief. Toen post een normale zaak werd, bedacht men dat het ook wel door een gleuf in de deur kon. Dan kon je ondertussen tenminste iets nuttigs doen. 

Volgens de prognoses ontvangen we binnenkort meer pakketten dan post. En 9 van de 10 consumenten ontvangt die het liefst thuis. Het wordt tijd voor de slimme pakkettenbus als opvolger van de bekende groene PTT-brievenbus uit de jaren 70. Altijd thuis voor iedere pakket. Meer gemak voor de consument, veel efficiënter voor de bezorger en een hogere waardering voor de webshop. Daarbij is bezorging in één keer ook veel duurzamer. 

Standaardlevering aan huis duurzamer dan consument denkt​

Slechts 28% van de consumenten denkt dat standaardlevering de volgende dag een duurzame afleveroptie is. Terwijl dit (40x) beter is dan met de auto naar de winkel en/of het afhaalpunt gaan.

92% denkt dat met de fiets naar een afhaalpunt de meest duurzame optie is. Terwijl standaardlevering aan huis de volgende dag eigenlijk net zo goed is.
 

bron: Thuiswinkel Duurzaamheid Monitor 2022

Bereken de carbon footprint van je bezorgopties

Met deze wetenschappelijk gevalideerde calculator, die bezorging aan huis vergelijkt met aflevering bij een pakketpunt

Het management team

Paul van Gassel

Director and CEO

Chris Leyds

Director and COO

Onze missie

Sesam wil een onbezorgde thuisbezorging voor iedereen. Pakketten horen naar klanten te gaan en niet omgekeerd. Sesam levert een belangrijke bijdrage aan contactloze, comfortabele en duurzame pakketbezorging aan huis.

Onze visie

Door te zorgen dat slimme pakketboxen gemeengoed worden, lossen we de knelpunten in pakketbezorging op en maken we bezorging aan huis efficiënter, duurzamer en onbezorgder dan ooit tevoren. Daarmee besparen onze klanten waardevolle tijd.

Simple | Secure| Shared | Scalable | Sustainable

Sesam Duitsland

Het idee van een pakketbox ontstond in 1999, toen het internet nog in de kinderschoenen stond. Het werd al gepatenteerd in 2001. Na jaren van verkennen was in 2014 de tijd echt rijp voor de verdere ontwikkeling en productie. Volledig ‘Made in Germany’, is Sesam Homebox inmiddels marktleider in het thuisland.

Sesam Nederland

Sinds 2018 zijn wij actief in de Nederlandse markt. Eerst in samenwerking met een Silicon Valley startup voor de distributie van hun slimme pakketbox in Europa. Vanwege aanhoudende kwaliteitsproblemen werden in de loop van de tijd verschillende alternatieven onderzocht. In Sesam GmbH vonden wij een partner met hetzelfde DNA. De Nederlandse vestiging wordt geleid door de ervaren ondernemers Chris Leyds en Paul van Gassel.

Contact

Je kunt je vraag ook stellen via dit formulier. Dan ontvang je snel meer informatie of een passend advies. Uiteraard geheel vrijblijvend.